30.8.2020

Itämeren rannikkoa lännemmäs

 

Baltian ja Puolan läpi Saksaan ajettuamme olemme oppineet että:

A. 13 m pitkällä yhdistelmällä ei ole kovin hauskaa ajella pikkukylien pikkukatuja - niin idyllisiä kuin ne ovatkin.

B. Google maps laskee reitit laskennallisesti lyhyimmän kautta, eli juurikin pikkukylien pikkukatuja pitkin. Tämän vuoksi olemme kolunneet hiukset pystyssä pikkuriikkisiä, kapeita ja kuoppaisia kujia loputtomiin kaksi ja puoli metriä leveän vaunun kanssa. Saksassa siirryimme käyttämään autobahneja ja olemme ajaneet kylien läpi vain välttämättömät siirtymät yöpaikkoihin.

C. Autobahnit ovat tylsiä.

D. Käteistä, ja varsinkin kolikoita, pitää olla joka paikkaan. Huoltamoiden vessoihin erityisesti. Myös caravaanialueiden suihkut ja pesukoneet toimivat kolikoilla tai poleteilla. Kaikki kahvilat tai edes kaikki kaupatkaan eivät ole huolineet korttia. Eräässä apteekissa ei käynyt pankkikortti koska meillä on niissä Visa-tunnus. Ei vaikka kortti olisi pelkästään debit-kortti. Sanoin että Suomessa kaikissa pankkikorteissa on Visa-tunnus. Ei kun käteistä kaivamaan.

E. Maksettuasi huoltamon vessan saat kupongin joka hyvittää wc-maksun huoltamolla tehdyistä ostoksista. Varsinaista hölmöläisen peitonjatketta. Opimme käymään wc:ssä ensin ja ostamaan kahvit vasta sitten.

F. Tankkaus maksetaan kassalle. Takana jonottavat odottavat kunnes tankkaaja on maksanut ja siirtänyt autonsa. 

G. Vaikuttaa, että Tornion-Haaparannan raja on Euroopan tiukimmin vartoitu rajanylityspaikka tällä hetkellä. Tähän mennessä ylitetyillä rajoilla kukaan ei ole ollut meistä kiinnostunut. Lähes yksin on rajoja ylitetty - vain Hollantiin mennessä muutama rekka kaverina. Tullit ovat loistaneet henkilökunnista tyhjyyttään. Oletimme ihan muuta. Mutta toisaalta, huoltamoilla ja kahviloissa joudut antamaan yhteystietosi, päivämäärän ja kellonajan koska, miksi ja milloin kävit. 

Caravaanialueen kemiallisen wc:n tyhjennys- ja harmaan veden poistoalue aiheutti hilpeyttä.

 
Matkalla on oltu nyt noin kuukausi. Kukaan ei ole kipeä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti