15.10.2020

Mimosaa ja asunnonhakua

 


Syksy tulee täälläkin. Kun muistelen viimetalvista jäätihkua ja pihatiellä ja jalkakäytävillä liukastelua kotosuomessa - mistä polvi on vieläkin turvoksissa - muutamien Amerikanvaahteran lehtien lakaisu etuteltan edestä käy ihan lomasta. 

Sitäpaitsi täällä on vielä lämmin. Aamulla vain +15 c mutta päivällä lämpö nousee vielä +25 c:een. Joka-aamuiset mimosat on muodostunut ihan tavaksi. No, kahden euron kuoharilla ei edes mitään pröystäilyä. 



Hankittiin brittikoijarilta mikroaaltouuni ja laatikosto sen alle. Ne mahtuivat mainiosti etutelttaan, meillä kun ei paljon huonekaluja ole, toisin kuin näillä briteillä täällä. Mietin ovatko he lähteneet näine tiikkikalusteineen aikoinaan kotoa vai hankkineet niitä täällä ollessaan. Melkoisia olohuoneita kuitenkin ovat kyhänneet ja kalustaneet. Toisaalta, 'talon' rakentaminen täällä ei näytä paljon vaativan, vastapäätä meitä asuva britti rakensi itselleen keittiön parissa päivässä, vaneerilevyistä. 


Ylellisyyttä! Mikro siis. Nyt voi lämmittää edellispäivän ruokia muutenkin kuin kattilassa hellalla tai kaasu-uunissa. Rakensimme myös käsienpesualtaan ulos, jonka - mikä tärkeintä - vedenpoisto on liitetty suoraan viemäriputkeen. Helpottaa huomattavasti vesihuoltoa vaunussa, kun ei tarvitse tyhjennellä harmaavesisäiliötä. Altaan saimme lainaksi viereiseltä suomalaiselta, joka oli saanut sen edelliseltä suomalaiselta.. täällä näyttää tavara kiertävän vaunulta toiselle, aina sen mukaan kuka tarvitsee mitäkin. Saimme myös jääkaapin, josta teimme etutelttaan juomakaapin. Tärkeä jatke sekin vaunun pienehkölle jääkaapille. 




Vaihdettiin vaunun paikka sotkuisempien ja pimentävien mäntyjen alta aurinkoiseen ylämäkeen. Ero leirintäalueen alaosan mäntymetsän ja yläosan vaahterikon välillä on monta astetta, valosta puhumattakan. Talvella tulee se lämpö vielä varmasti tarpeeseen. Jos talveksi joudumme tähän jäämään. Haussa on myös koko ajan ollut vuokratalo, ihan jo siksikin että kun marraskuun runsaat (näin olen kuullut) sateet alkavat, voisi olla mukavampi siinä vaiheessa päästä oikeasti neljän seinän sisälle. 

Asunnonvälittäjät ovat vain ihmeen kankeita vastailemaan englanninkielisiin kyselyihin sähköpostitse. Joitakin toimistoja olemme kiertäneet myös paikan päällä, ja viimein löysimme saksalaisen välittäjän joka lupasi yrittää etsiä meille taloa, maaseudulla tai ilman. Hän sanoi että kaikki ovat ottaneet nyt takapakkia koronan takia, ja kauppa sujuu huonosti. 

Yhtä kaikki, olemme tänään menossa katsomaan yhtä mahdollista asuntoehdokasta. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti