19.5.2020

Uusi seikkailu alkaa

20 vuotta on tätä tonttia asutettu. Raivattu heinä- ja pajuviidakosta, purettu vanhaa ja rakennettu uutta. Paljon olisi vielä tehtävää, mutta joku muu saa jatkaa. Talo on nyt myynnissä. Pankin talkkareiden talo joka on edelleen vähän pankin. On tämä ollut seikkailu.

Matkailuvaunu ostettiin eilen, nyt pitäisi raivata tämä tontti ja talo tyhjäksi. Hirvittää alkaakin, kaikki se aikojen saatossa kertynyt tavara - romua ja ei-romua. Kaikki pitää käydä läpi ja arvioida. Mikä menee myyntiin, mikä roskiin, mikä varastoidaan jotain epämääräistä tulevaisuutta varten.. Toisaalta se tässä on ollutkin ajatuksena: päästää irti tavarasta. Päästää irti oravanpyörästä. Katsoa osaisiko sitä elää niin: ilman aikatauluja, ilman muita velvoitteita kuin pyykinpesu ja vessan tyhjennys.

Jännittävintä on kuitenkin se, miten me perheenä tulemme pärjäämään matkailuvaunussa. Reissun päällä. Kaksi aikuista ja kolme teiniä. Taloudellisestikin. Kaikki ovat innoissaan, mutta aika näyttää, tullaanko maailmalta häntä koipien välissä takaisin vai jäädäänkö sinne.

Mutta nyt. Vielä on aikataulut. Isännän irtisanomisaika on kuukauden. Sinä aikana pitää tehdä asioita. Suunnitella. Kaikkea mitä ei ole tullut vielä edes ajatelleeksi.

Poltetaan komposti. Siitä on kai hyvä alkaa. Paljon tontilla lojuvaa romupuuta palaa samalla.


Palaillaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti